Diş Hekimliği final sınavı Çelebi'de

Diş Hekimliği final sınavı Çelebi

Yine bir ilki gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, 2. Sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında final sınavını Çelebi'de uygulamalı olarak yaptırdı.

HİZMET, EĞİTİM, ÖĞRETİM, COŞKU

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Kırıkkale İli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Çelebi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilen “Ağız Diş Sağlığı Günleri”nin ikincisi gerçekleştirilirken, öğrenciler aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil’in öğretim elemanı olduğu “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersinin de final sınavını vermiş oldu.

 

YOĞUN BİR PROGRAM UYGULAMASI

İlköğretim ayağının İlçe Milli Eğitim ve Aile Sağlığı Merkezi ayağının ise Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından koordine edildiği programda 1-8.sınıf arasındaki öğrencilerin tamamına flor jel uygulaması,  ağız içi muayenesi yapıldı. Daimi diş çürüğü olan 12 çocuğun, sınıf içerisinde oluşturulan klinikte tedavileri gerçekleştirilirken, ana sınıflarına eğitim ve florlu vernik uygulaması yapıldı. Aile Sağlığı Merkezlerine davet edilen 1-3 yaş bebeklere de florlu vernik uygulamasının ve anne eğitimlerinin gerçekleştirildiği programa toplam 35 diş hekimliği öğrencisi katılırken, 156 çocuğa jel uygulaması ve eğitim, 58 çocuğa ağız içi muayenesi, 12 anaokulu çocuğuna vernik uygulaması, 12 öğrenciye dolgu tedavisi ve 25 bebeğe de vernik uygulaması gerçekleştirildi.        



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ